• en
      • fr
      • it
  • The Interior Courtyard where guests arrive from the main gate, and enjoy aperitivi and al-fresco dining.


    The impressive Eastern Bastion , from the Porta del Paradiso hamlet, before and after the six-month renovation.

    The Angevin Tower seen from the walled kitchen garden. Its restoration took one year.

    The Main Staircase leading up to the elegant first floor apartments which now house the museum. The original blue-grey paintwork had been hidden below a thick layer of chalk for 200 years.


    The Internal Courtyard, "androne", which leads to the Puglia Culinary Centre

    Sala del Trono, before and after the careful restoration by a team of al fresco painting restorers.


    The Salone di Mercurio, detail

    Suite del Pellicano before renovation was part of the Castello's staff quarters.

    The Gastronomy Kitchen before renovation and in its current state-of-the-art teaching kitchens.

    The Pasticceria functioned as the Castello's lighting olive oil press in the 1800s. It is now the pastry kitchen, or "pasticceria".

    The Kitchen of the restaurant Il Tempo Nuovo, once the bakery for the soldiers, now fully equipped with Electrolux Professional Thermaline equipment to the delight of our Chefs.

    The Walled Kitchen Garden, was the first part of the project to be restored.